Kókuszos-mogyorókrémes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
“Tészta”:
- 35 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- kb 2-2,5 dl tej
Kókuszos krém:
- 20 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Továbbá:
- 2-3 ek mogyorókrém
Tetejére:
- 3 dkg étcsokoládé
- 3 dkg tejszín
Elkészítése:
Alap:
A kekszbe belekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát és fokozatosan, annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen a massze, de na ragacsos.
A kakaós-kekszes “tésztát” egy darab sütőpapírra tesszük és kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Kókuszos krém:
A hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük egy kanál segítségével.
Összeállítás:
A kinyújtott kakaós-kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a kókuszos-mascarponés krémet. A mogyorókrémet egy habzsákba vagy nylon zsákba tesszük és a pár másodperc alatt kissé megmelegítjük a mikróban, majd a végére kis lyukat vágunk.
A habzsák segítségével oszlatjuk el a kókuszos krémen.
A sütőpapír segítségével feltekerjük a rövidebb oldala mentén jó szorosan, becsomagoljuk, majd egy éjszakára vagy néhány órára hűvös helyre tesszük.
Másnap a díszítéshez a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd csíkokat húzunk vele a rolád tetejére. AMint megszáradt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »