Kókuszos-csokoládés gríztorta recept

Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 100 g teavaj
- 100 g cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 150 g kókuszreszelék
- 120 g búzadara
Csokoládés réteg:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejszín
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 ek tej
Elkészítése:
A tejet lábosba töltjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és felforrósítjuk. Mikor már majdnem felforrt, akkor keverjük bele a kókuszt és a búzadarát. Folytonos keverés mellet addig főzzük, amíg a gríz megduzzad, elkezd puffogni és az egész besűrűsödik.
Ekkor levesszük a tűzről és kissé kihűtjük a masszát.
Egy zsúrtorta méretű (kb 15 cm átmérőjű) kapcsos tortaformát vékonyan kiolajozunk és a megfőtt kókuszos masszát belesimítjuk.
2 evőkanál masszát meghagyunk belőle és abból készítünk 8 kis golyócskát, mert ez lesz majd a dísz, a csokiréteg tetején. A torta alapot betesszük a hűtőbe dermedni.
Míg hűl a torta, addig elkészítjük a csokoládékrémet is. Egy kisebb láboskába töltjük a tejszínt, felforrósítjuk és a csokoládét beletördeljük. Felolvasztjuk és fényesre keverjük.
A kész csokikrémet is a hűtőbe tesszük dermedni. Fél óra elteltével a kihűlt csokikrémet habverővel krémesre keverjük, miközben hozzá adtuk a tejet és a kakaóport is. Felhabosítjuk az egészet. Ezt a csokoládékrémet kenjük rusztikusan a torta tetejére.
A végén pedig ráültetjük a kókuszgolyócskákat is. Máris tálalhatjuk. Nagyon finom, nem túl édes, sütés nélküli finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »