Kinder bueno pohárban recept

Hozzávalók:
6 darab 2 dl-es pohárhoz
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 1 kis üveg Nutella
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- durvára tört mogyoró
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »
Ezt a trükköt ismerned kell: így készül a legfinomabb főtt kukorica!
Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári délutánon vagy estén, mint a frissen
Tovább olvasom »
Citromos csodák a sütő bekapcsolása nélkül – 10 kihagyhatatlan recepttel
A citromos sütik igazi felüdülést jelentenek, különösen a nyári melegben. F
Tovább olvasom »
8 csirkés fogás, ami nem unalmas – és nem is bonyolult!
Összegyűjtöttünk 8 különleges, mégis könnyen elkészíthető csirkés fogást, a
Tovább olvasom »