Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Étcsokoládés kinder bueno recept

Étcsokoládés kinder bueno
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    A sütőforma előkészítéséhez:

    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 ek vaj

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek cukor
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 2 marék dió (apróra tört vagy vágott)
    • 3 ek nutella
    • 25 dkg keksz (kb 50 darab)
    • 0,5-1 dl tej (a keksz megforgatásához, szükség szerint)

    A vaníliás krémhez:

    • 4 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 15 dkg margarin

    A csokoládés krémhez:

    • 4 dl tej
    • 3 ojássárgája
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag csokoládés pudingpor (étcsokoládés)
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 15 dkg margarin

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 5 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát.

    Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
    Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.

    HA tojássárgákat elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a fele tejből (4 dl) kicsit elvéve simára keverjük. A többi tejet a fele (10 dkg) cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

    Hozzáadjuk a fele 15 dkg margarint és egyneművé verjük.

    Ugyanilyen mennyiségekkel elkészítjük az étcsokis, pudingos krémet. Mindkét krémet kihűtjük.

    Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje, majd a barna krémet simítjuk a kekszre.

    A tejszínt kevés cukorral felverjük, habzsákba vagy kis neylonba tesszük, sarkán lyukat vágunk, majd a habbal hullámosan körbedíszítjük. Olvasztott csokoládéval is díszítjük.

    Pár órára hűtőbe tesszük, és jó étvággyal ehetjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá