Étcsokoládés kinder bueno recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A sütőforma előkészítéséhez:
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 ek vaj
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 marék dió (apróra tört vagy vágott)
- 3 ek nutella
- 25 dkg keksz (kb 50 darab)
- 0,5-1 dl tej (a keksz megforgatásához, szükség szerint)
A vaníliás krémhez:
- 4 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg margarin
A csokoládés krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor (étcsokoládés)
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
HA tojássárgákat elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a fele tejből (4 dl) kicsit elvéve simára keverjük. A többi tejet a fele (10 dkg) cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Hozzáadjuk a fele 15 dkg margarint és egyneművé verjük.
Ugyanilyen mennyiségekkel elkészítjük az étcsokis, pudingos krémet. Mindkét krémet kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje, majd a barna krémet simítjuk a kekszre.
A tejszínt kevés cukorral felverjük, habzsákba vagy kis neylonba tesszük, sarkán lyukat vágunk, majd a habbal hullámosan körbedíszítjük. Olvasztott csokoládéval is díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, és jó étvággyal ehetjük!