Étcsokoládés kinder bueno

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Étcsokoládés kinder bueno

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A sütőforma előkészítéséhez:

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 ek vaj

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 marék dió (apróra tört vagy vágott)
  • 3 ek nutella
  • 25 dkg keksz (kb 50 darab)
  • 0,5-1 dl tej (a keksz megforgatásához, szükség szerint)

A vaníliás krémhez:

  • 4 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg margarin

A csokoládés krémhez:

  • 4 dl tej
  • 3 ojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (étcsokoládés)
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg margarin

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.

HA tojássárgákat elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a fele tejből (4 dl) kicsit elvéve simára keverjük. A többi tejet a fele (10 dkg) cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Hozzáadjuk a fele 15 dkg margarint és egyneművé verjük.

Ugyanilyen mennyiségekkel elkészítjük az étcsokis, pudingos krémet. Mindkét krémet kihűtjük.

Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje, majd a barna krémet simítjuk a kekszre.

A tejszínt kevés cukorral felverjük, habzsákba vagy kis neylonba tesszük, sarkán lyukat vágunk, majd a habbal hullámosan körbedíszítjük. Olvasztott csokoládéval is díszítjük.

Pár órára hűtőbe tesszük, és jó étvággyal ehetjük!