Hozzávalók:
6 darab 2 dl-es pohárhoz
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.