Havas hegycsúcs meggyel recept
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót. A kávét is hozzáöntjük és az egészet jól összedolgozzuk (ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.)
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink csúcsa).
A citromfacsarót megfordítjuk, belerakjuk a fehér masszát és jól belenyomkodjuk. Most jön 1 szem meggy, majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük és kicsúszik a kis desszertünk.
Tálcára pakoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









