Havas hegycsúcs meggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált keksz
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek lekvár vagy dzsem
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek porcukor (a tojásfehérjéhez)
  • 5 ml rumaroma
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl feketekávé
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 350 g magozott meggybefőtt

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót. A kávét is hozzáöntjük és az egészet jól összedolgozzuk (ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.)

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink csúcsa).

A citromfacsarót megfordítjuk, belerakjuk a fehér masszát és jól belenyomkodjuk. Most jön 1 szem meggy, majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük és kicsúszik a kis desszertünk.

Tálcára pakoljuk.