Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas gesztenyés piramisok recept

Havas gesztenyés piramisok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg darált keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál barack lekvár
    • 4 evőkanál rum
    • 1 evőkanál rumaroma
    • 4 evőkanál kakaópor
    • tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyepüré
    • rum és porcukor ízlés szerint
    • annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

    Szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.

    A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.

    A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.

    Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá