Havas gesztenyés piramisok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál barack lekvár
  • 4 evőkanál rum
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 4 evőkanál kakaópor
  • tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)

Töltelék:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • rum és porcukor ízlés szerint
  • annyi habtejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

Szóráshoz:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.

A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.

A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.

Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.