link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös joghurttorta recept

Gyümölcsös joghurttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

    • 15 dkg Győri édes keksz
    • 10 dkg vaj

    Citromos joghurtréteg hozzávalói:

    • 4 db citromos joghurt (4×125 gramm)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Szedres joghurtréteg hozzávalói:

    • 15 dkg szeder
    • 2 db epres joghurt (2×125 gramm)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:

    • 25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)
    • 2 db citromos joghurt (2×125 gramm)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    Kekszes alap:

    A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.

    A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.

    Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.

    Citromos réteg:

    A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

    Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

    Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    Szedres réteg:

    A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

    A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.

    Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

    Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

    Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    Sárgadinnyés réteg:

    A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.

    A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

    Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

    A Hulalát habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

    Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek