Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors krémes recept

Gyors krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 13 evőkanál kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag zselatin (1 dkg)
    • 2 dl langyos víz
    • 1 vanília rúd vagy 2-3 csomag vaníliás cukor
    • 3 csomag kocka alakú háztartási (600 g)

    Tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó csokoládé
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    Elsőként a kekszeket kirakom egy nagy gáztepsi aljába.

    Kevés tejjel a három pudingport habverővel csomómentesre keverem, felöntöm a maradék tejjel, belekanalazom a cukrot és hozzáadom a rúd vanília kikapart belsejét vagy a vaníliás cukrokat. Közben 2 dl langyos vízben feloldom a zselatint.
    Állandó keverés mellett sűrűre főzöm a pudingot.

    A gázról lehúzva még forrón hozzáadom a margarint és a zselatint. Jól összekeverem az egészet.

    Ráöntöm a kekszekre, elegyengetem a krémet és rárakom a maradék kekszet. Egy éjszakát pihentetni kell, hogy megpuhuljon a keksz.

    Ha már kihűlt akkor gőzfürdőben olvasztott csokoládéval, amit étolajjal hígítok, lekenem a tetejét. Másnap a kekszek mentén felvágom és már fogyasztható is.

    Tipp:

    Süteménykeretet használok, hogy a krém ne ne terüljön szét a tepsi szélességében, és hogy egyenletesen maradjanak a kekszek is. Bármilyen más ízű pudinggal is lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá