Gyors krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 13 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag zselatin (1 dkg)
  • 2 dl langyos víz
  • 1 vanília rúd vagy 2-3 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag kocka alakú háztartási (600 g)

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó csokoládé
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

Elsőként a kekszeket kirakom egy nagy gáztepsi aljába.

Kevés tejjel a három pudingport habverővel csomómentesre keverem, felöntöm a maradék tejjel, belekanalazom a cukrot és hozzáadom a rúd vanília kikapart belsejét vagy a vaníliás cukrokat. Közben 2 dl langyos vízben feloldom a zselatint.
Állandó keverés mellett sűrűre főzöm a pudingot.

A gázról lehúzva még forrón hozzáadom a margarint és a zselatint. Jól összekeverem az egészet.

Ráöntöm a kekszekre, elegyengetem a krémet és rárakom a maradék kekszet. Egy éjszakát pihentetni kell, hogy megpuhuljon a keksz.

Ha már kihűlt akkor gőzfürdőben olvasztott csokoládéval, amit étolajjal hígítok, lekenem a tetejét. Másnap a kekszek mentén felvágom és már fogyasztható is.

Tipp:

Süteménykeretet használok, hogy a krém ne ne terüljön szét a tepsi szélességében, és hogy egyenletesen maradjanak a kekszek is. Bármilyen más ízű pudinggal is lehet készíteni.