Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-joghurtos csoda recept

Fahéjas-joghurtos csoda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 25-30 dkg gyümölcs (bármilyen idénygyümölcs: málna, eper, barack, egres, ribizli stb)
    • 2 dl tejföl
    • 4 dl natúr joghurt
    • 2 dl tej vagy tejszín
    • 1 kávéskanál fahéj
    • cukor ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag zselatin (20 g)

    Elkészítése:

    A gyümölcsöt megmossuk, ha kell felaprítjuk.

    A többi hozzávalót egy edényben csomómentesre keverjük, a zselatint is hozzáadjuk, majd összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk (ha tejszínnel készítjük, akkor a tejszínt nem muszáj folyékonyan a többi hozzávalóhoz adni, hanem fel is verhetjük habbá és az összemelegített masszába forgathatjuk).

    Ehhez a langyos keverékhez adjuk a gyümölcsöt és tálakba merjük. Kihűtjük.

    Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.

    Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, hűsítő nyári desszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá