Fahéjas-joghurtos csoda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas-joghurtos csoda

Hozzávalók:

  • kb 25-30 dkg gyümölcs (bármilyen idénygyümölcs: málna, eper, barack, egres, ribizli stb)
  • 2 dl tejföl
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • 1 kávéskanál fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin (20 g)

Elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, ha kell felaprítjuk.

A többi hozzávalót egy edényben csomómentesre keverjük, a zselatint is hozzáadjuk, majd összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk (ha tejszínnel készítjük, akkor a tejszínt nem muszáj folyékonyan a többi hozzávalóhoz adni, hanem fel is verhetjük habbá és az összemelegített masszába forgathatjuk).

Ehhez a langyos keverékhez adjuk a gyümölcsöt és tálakba merjük. Kihűtjük.

Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, hűsítő nyári desszert.