Erdei gyümölcsös, krémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg (graham vagy teljes kiőrlésű) keksz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 200 ml habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
Máz:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Először készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a túrót, a mascarponét, végül óvatosan forgassuk bele az erdei gyümölcsöt (fagyasztva).
Egy közepes méretű, magas falú tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém harmadát és ismételjük a rétegezést, amíg elfogy a krém. A tetejére kekszet tegyünk.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a hozzávalókat, majd ezt öntsük rá a süti tetejére és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »