Erdei gyümölcsös, krémes kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg (graham vagy teljes kiőrlésű) keksz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 200 ml habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
Máz:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Először készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a túrót, a mascarponét, végül óvatosan forgassuk bele az erdei gyümölcsöt (fagyasztva).
Egy közepes méretű, magas falú tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém harmadát és ismételjük a rétegezést, amíg elfogy a krém. A tetejére kekszet tegyünk.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a hozzávalókat, majd ezt öntsük rá a süti tetejére és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









