Erdei gyümölcsös, krémes kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg (graham vagy teljes kiőrlésű) keksz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 200 ml habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
Máz:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Először készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a túrót, a mascarponét, végül óvatosan forgassuk bele az erdei gyümölcsöt (fagyasztva).
Egy közepes méretű, magas falú tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém harmadát és ismételjük a rétegezést, amíg elfogy a krém. A tetejére kekszet tegyünk.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a hozzávalókat, majd ezt öntsük rá a süti tetejére és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.