Erdei gyümölcsös, krémes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg (graham vagy teljes kiőrlésű) keksz

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 200 ml habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg erdei gyümölcs (mirelit)

Máz:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

Először készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a túrót, a mascarponét, végül óvatosan forgassuk bele az erdei gyümölcsöt (fagyasztva).

Egy közepes méretű, magas falú tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém harmadát és ismételjük a rétegezést, amíg elfogy a krém. A tetejére kekszet tegyünk.

A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a hozzávalókat, majd ezt öntsük rá a süti tetejére és tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.

Másnap szeletekre vágva tálaljuk.