Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós ostya recept

Diós ostya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
    • 10 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 dkg kristálycukor
    • 1 db margarin
    • 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
    • 1 db ét tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojásokat összekeverjük a cukorral, felforraljuk és folytonos kevergetés mellett lassú tűzön 10-12 percig főzzük.

    A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott margarint, majd legvégül a kisebb adagokban a darált diót.  Közben figyelni kell, nehogy kemény legyen a töltelék.

    Könnyen keverhető, puhább állagú diós krémet kell készíteni.

    Gondolatban 4 felé osztjuk a krémet és egy tálcára téve megtöltjük vele az ostyalapokat.

    Az ét tortabevonót 1 evőkanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk és még forrón megkenjük vele a legfelső ostyát.

    Díszítésként megszórjuk a csokit egy kevés darált dióval.

    Hűtőszekrénybe tesszük, max. 1 óra múlva megdermed a krém és máris fogyasztható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá