Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-kekszes őzgerinc recept

Diós-kekszes őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg keksz
    • 20 dkg szorbit, vagy cukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 0,5 marék mazsola
    • 1 marék dió
    • 2 dl víz
    • 5 cl rum, vagy pár csepp aroma
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot (v. cukrot), a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Kevergetés mellett összefőzzük.

    Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát és a tört kekszet is jól elkeverjük.

    Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órát hűtőbe tesszük.

    Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.

    A diós-kekszes őzgerinc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 479 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 55 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá