Diós-kekszes őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg keksz
  • 20 dkg szorbit, vagy cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 0,5 marék mazsola
  • 1 marék dió
  • 2 dl víz
  • 5 cl rum, vagy pár csepp aroma
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot (v. cukrot), a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Kevergetés mellett összefőzzük.

Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát és a tört kekszet is jól elkeverjük.

Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órát hűtőbe tesszük.

Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.