Csokoládés-mogyoróvajas torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 1,5 csomag zabfalatok keksz (győri)
- 15 dkg vaj
Csokoládés részhez:
- 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
- 35 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Mogyoróvajas részhez:
- 30 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat és keverjük össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el és tenyérrel jól nyomkodjuk le. Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk).
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott és visszahűtött csokoládét.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön).
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én előző nap összeállítottam a tortát és tálalásig a hűtőben pihent).
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »