Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-túrós-gyümölcsös süti recept

Csokis-túrós-gyümölcsös süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Túrókrémhez:

    • 50 dkg félzsíros túró
    • 5-6 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor vagy 2 ek vanília aroma
    • 1 lime kifacsart leve
    • 2 ek vérnarancs aroma
    • 5 dl habtejszín

    Csokis alaphoz:

    • 30 dkg babapiskóta
    • 2 cs csokoládé ízű puding
    • 1 l tej
    • 7-8 ek cukor
    • 10 dkg étcsokoládé

    Tetejére:

    • 3 db gyümölcskonzerv (őszibarack, sárgabarack, trópusi gyümölcskoktél)
    • 4 cs tortazselé
    • cukor

    Elkészítése:

    Felülről lefelé építjük a süti rétegeket, mert a legvégén egy tálcára át kell fordítani.

    Egy nagyobb tepsit vagy tálat hideg vízzel átöblítünk és vizesen hagyva egy ecsettel légmentesen belesimítva kibéleljük folpackkal.

    A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük és amíg vissza nem hűl, a gyümölcsöket a levüktől leszűrjük és a tepsi aljára rendezve végigrakjuk, ezután a félig kihűlt, de még folyékony gyümölcszselét ráöntjük és betesszük a hűtőszekrénybe 10-15 perce.

    A pudingot megfőzzük és a legvégén belekeverjük a kockákra tördelt csokoládét, majd félretesszük kissé lehűlni, de közben időnként rákeverünk, hogy ne nagyon bőrösödjön a teteje.

    Ezalatt elkészítjük a túrókrémet is.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a többi hozzávalót, jól összekeverjük, majd a tejszínhabbal is átkeverjük és az így kapott túrókrémet kenjük a gyümölcszselé tetejére.

    Ha maradt egy kis gyümölcs, azt rá lehet tenni a túrós krémre, így gazdagítva kissé.

    A harmadik réteghez a puding felét rákenjük a túrós rétegre és a babapiskótát végigrakjuk benne, végül a puding másik felét elosztva a babapiskótára rásimítva zárjuk a sort.

    Az így elkészített desszertet legalább 1,5-2 órára betesszük a hűtőbe.

    Miután szépen megdermedt a zselatin, egy tálcát teszünk rá és egy gyors, határozott mozdulattal átfordítjuk.
    Levesszük a tepsit (szépen le fog jönni róla), lehúzzuk a folpackot is és máris szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A gyümölcskombináció ízlés szerint variálható. Lényeg, hogy puha, érett gyümölccsel készítsük, ezért választok ehhez a süteményhez, ha lehet konzervet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek