Hozzávalók:
Túrókrémhez:
Csokis alaphoz:
Tetejére:
Elkészítése:
Felülről lefelé építjük a süti rétegeket, mert a legvégén egy tálcára át kell fordítani.
Egy nagyobb tepsit vagy tálat hideg vízzel átöblítünk és vizesen hagyva egy ecsettel légmentesen belesimítva kibéleljük folpackkal.
A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük és amíg vissza nem hűl, a gyümölcsöket a levüktől leszűrjük és a tepsi aljára rendezve végigrakjuk, ezután a félig kihűlt, de még folyékony gyümölcszselét ráöntjük és betesszük a hűtőszekrénybe 10-15 perce.
A pudingot megfőzzük és a legvégén belekeverjük a kockákra tördelt csokoládét, majd félretesszük kissé lehűlni, de közben időnként rákeverünk, hogy ne nagyon bőrösödjön a teteje.
Ezalatt elkészítjük a túrókrémet is.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a többi hozzávalót, jól összekeverjük, majd a tejszínhabbal is átkeverjük és az így kapott túrókrémet kenjük a gyümölcszselé tetejére.
Ha maradt egy kis gyümölcs, azt rá lehet tenni a túrós krémre, így gazdagítva kissé.
A harmadik réteghez a puding felét rákenjük a túrós rétegre és a babapiskótát végigrakjuk benne, végül a puding másik felét elosztva a babapiskótára rásimítva zárjuk a sort.
Az így elkészített desszertet legalább 1,5-2 órára betesszük a hűtőbe.
Miután szépen megdermedt a zselatin, egy tálcát teszünk rá és egy gyors, határozott mozdulattal átfordítjuk.
Levesszük a tepsit (szépen le fog jönni róla), lehúzzuk a folpackot is és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
A gyümölcskombináció ízlés szerint variálható. Lényeg, hogy puha, érett gyümölccsel készítsük, ezért választok ehhez a süteményhez, ha lehet konzervet.