Csokis-túrós-gyümölcsös süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Túrókrémhez:

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 5-6 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor vagy 2 ek vanília aroma
  • 1 lime kifacsart leve
  • 2 ek vérnarancs aroma
  • 5 dl habtejszín

Csokis alaphoz:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 cs csokoládé ízű puding
  • 1 l tej
  • 7-8 ek cukor
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

  • 3 db gyümölcskonzerv (őszibarack, sárgabarack, trópusi gyümölcskoktél)
  • 4 cs tortazselé
  • cukor

Elkészítése:

Felülről lefelé építjük a süti rétegeket, mert a legvégén egy tálcára át kell fordítani.

Egy nagyobb tepsit vagy tálat hideg vízzel átöblítünk és vizesen hagyva egy ecsettel légmentesen belesimítva kibéleljük folpackkal.

A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük és amíg vissza nem hűl, a gyümölcsöket a levüktől leszűrjük és a tepsi aljára rendezve végigrakjuk, ezután a félig kihűlt, de még folyékony gyümölcszselét ráöntjük és betesszük a hűtőszekrénybe 10-15 perce.

A pudingot megfőzzük és a legvégén belekeverjük a kockákra tördelt csokoládét, majd félretesszük kissé lehűlni, de közben időnként rákeverünk, hogy ne nagyon bőrösödjön a teteje.

Ezalatt elkészítjük a túrókrémet is.

A tejszínt kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a többi hozzávalót, jól összekeverjük, majd a tejszínhabbal is átkeverjük és az így kapott túrókrémet kenjük a gyümölcszselé tetejére.

Ha maradt egy kis gyümölcs, azt rá lehet tenni a túrós krémre, így gazdagítva kissé.

A harmadik réteghez a puding felét rákenjük a túrós rétegre és a babapiskótát végigrakjuk benne, végül a puding másik felét elosztva a babapiskótára rásimítva zárjuk a sort.

Az így elkészített desszertet legalább 1,5-2 órára betesszük a hűtőbe.

Miután szépen megdermedt a zselatin, egy tálcát teszünk rá és egy gyors, határozott mozdulattal átfordítjuk.
Levesszük a tepsit (szépen le fog jönni róla), lehúzzuk a folpackot is és máris szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A gyümölcskombináció ízlés szerint variálható. Lényeg, hogy puha, érett gyümölccsel készítsük, ezért választok ehhez a süteményhez, ha lehet konzervet.