Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes keksztekercs gluténmentesen recept

Citromkrémes keksztekercs gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 50 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek instant kávé
    • 10 dkg eritrit
    • kb 1,5 dl tej (rizstej)

    A krémhez:

    • fél cs GM vaníliás pudingpor
    • 1,5 dl tej (rizstej)
    • 25 dkg vaj v margarin
    • 20 dkg eritrit
    • 1 citrom leve és héja

    A hempergetéshez:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet apránként adagolva hozzá, a masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lenni.

    A pudingport az eritrittel édesített tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A puha vajat (margarint) robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot is, habosra kevertetjük, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.

    A kekszes masszát 2 részre osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is.

    Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük és vékony szeletekre szelve kínáljuk.

    Tipp:

    Előnye, hogy akár hetekkel hamarabb is elkészíthető és a fagyasztóban eltartható, illetve akár váratlan vendég váró sütinek érdemes ilyet tartani a fagyasztóban, hiszen fagyosan lehet vékonyra szelni és szobahömérsékleten gyorsan kiolvad. További előnye, nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, ott a többi finomság készülhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá