Citromkrémes keksztekercs gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 50 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek instant kávé
  • 10 dkg eritrit
  • kb 1,5 dl tej (rizstej)

A krémhez:

  • fél cs GM vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tej (rizstej)
  • 25 dkg vaj v margarin
  • 20 dkg eritrit
  • 1 citrom leve és héja

A hempergetéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet apránként adagolva hozzá, a masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lenni.

A pudingport az eritrittel édesített tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A puha vajat (margarint) robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot is, habosra kevertetjük, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.

A kekszes masszát 2 részre osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is.

Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük és vékony szeletekre szelve kínáljuk.

Tipp:

Előnye, hogy akár hetekkel hamarabb is elkészíthető és a fagyasztóban eltartható, illetve akár váratlan vendég váró sütinek érdemes ilyet tartani a fagyasztóban, hiszen fagyosan lehet vékonyra szelni és szobahömérsékleten gyorsan kiolvad. További előnye, nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, ott a többi finomság készülhet!