Bodzásszörp torta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kekszmorzsa
- 25 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 36 dkg krémsajt
- 4 dkg porcukor
- 160 ml habtejszín
- 0.5 db bodzavirág (szörp, deciliterben )
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 g habfixáló
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a darált kekszhez. Alaposan kikeverem.
Elkenem, jól lelapogatom, a 28 cm-es torta formába, a kevert kekszet.
A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodza szörpöt krémesen kikeverem.
Mixerrel felverem a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó /200 ml tejszínhez való. / habfixálót alaposan elkeverek benne.
A krémsajtba, fakanállal elkeverem a tejszínhabot egyenletesen.
A tortaformába, a keksz alapra kenem. Óvatosan megrázogatom, hogy egyenletesen terüljön el rajta.
Beteszem a hűtőbe. Díszítem előtte ,amikor tálalom. Színes cukorkákkal szórom meg .
Tipp:
A díszítést egyénileg megoldható! Ízben harmonizáljon a torta anyagaival!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »