Bodzásszörp torta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg kekszmorzsa
- 25 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 36 dkg krémsajt
- 4 dkg porcukor
- 160 ml habtejszín
- 0.5 db bodzavirág (szörp, deciliterben )
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 g habfixáló
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a darált kekszhez. Alaposan kikeverem.
Elkenem, jól lelapogatom, a 28 cm-es torta formába, a kevert kekszet.
A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodza szörpöt krémesen kikeverem.
Mixerrel felverem a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó /200 ml tejszínhez való. / habfixálót alaposan elkeverek benne.
A krémsajtba, fakanállal elkeverem a tejszínhabot egyenletesen.
A tortaformába, a keksz alapra kenem. Óvatosan megrázogatom, hogy egyenletesen terüljön el rajta.
Beteszem a hűtőbe. Díszítem előtte ,amikor tálalom. Színes cukorkákkal szórom meg .
Tipp:
A díszítést egyénileg megoldható! Ízben harmonizáljon a torta anyagaival!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









