Bodzásszörp torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg kekszmorzsa
- 25 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 36 dkg krémsajt
- 4 dkg porcukor
- 160 ml habtejszín
- 0.5 db bodzavirág (szörp, deciliterben )
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 g habfixáló
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a darált kekszhez. Alaposan kikeverem.
Elkenem, jól lelapogatom, a 28 cm-es torta formába, a kevert kekszet.
A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodza szörpöt krémesen kikeverem.
Mixerrel felverem a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó /200 ml tejszínhez való. / habfixálót alaposan elkeverek benne.
A krémsajtba, fakanállal elkeverem a tejszínhabot egyenletesen.
A tortaformába, a keksz alapra kenem. Óvatosan megrázogatom, hogy egyenletesen terüljön el rajta.
Beteszem a hűtőbe. Díszítem előtte ,amikor tálalom. Színes cukorkákkal szórom meg .
Tipp:
A díszítést egyénileg megoldható! Ízben harmonizáljon a torta anyagaival!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.