Bodzásszörp torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 36 dkg krémsajt
  • 4 dkg porcukor
  • 160 ml habtejszín
  • 0.5 db bodzavirág (szörp, deciliterben )
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 10 g habfixáló

Elkészítése:

Az olvasztott vajjal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a darált kekszhez. Alaposan kikeverem.

Elkenem, jól lelapogatom, a 28 cm-es torta formába, a kevert kekszet.

A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodza szörpöt krémesen kikeverem.

Mixerrel felverem a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó /200 ml tejszínhez való. / habfixálót alaposan elkeverek benne.

A krémsajtba, fakanállal elkeverem a tejszínhabot egyenletesen.

A tortaformába, a keksz alapra kenem. Óvatosan megrázogatom, hogy egyenletesen terüljön el rajta.

Beteszem a hűtőbe. Díszítem előtte ,amikor tálalom. Színes cukorkákkal szórom meg .

Tipp:

A díszítést egyénileg megoldható! Ízben harmonizáljon a torta anyagaival!