Bodzás panna cotta eperöntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Panna cottához:
- 2 dl tej
- 4 dl tejszín
- 5 db lapzselatin
- 4-5 db bodzavirág
- 80 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 szál vanília kikapart magja és magháza
Epres öntethez:
- 300 g eper
- 2 ek méz
- 1 lime leve
Díszítéshez:
- eper és menta vagy bazsalikomlevél
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt összeöntjük és egy forralóban elkezdjük melegíteni. Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, vagy a vanília kikapart magját és a magházát, illetve a bodzavirágokat.
Lassú tűzön forráspontig melegítjük, majd ha felforrt félrehúzzuk és hagyjuk hűlni (a bodza ízének kioldódása miatt szükséges). Miután kissé kihűlt (kb 1 óra) leszűrjük és újra felmelegítjük.
Eközben beáztatjuk a lapzselatinokat, majd pár perc áztatás után bele is keverhetjük a tejes alapba. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a választott formaedényekbe töltjük és hűtőbe minimum 5-6 órát pihentetjük, hogy kellően megkössön a zselatin.
Az epres öntethez felkockázzuk a már megmosott epreket és feltesszük a tűzhelyre egy kisebb edényben. Addig forraljuk, míg el nem veszíti a tartását. Ekkor belekeverjük a mézet és a citrom levét és még egyszer felforraljuk.
Aki a letisztultabb állagot szereti, ilyenkor le is turmixolhatja.
Tálalásnál a forma szélén végigfuttatunk egy kést, esetleg kicsit megmelegítjük a forma alját és könnyen ki tudjuk szedni a desszertet belőle, majd az elkészült öntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »