Bodzás panna cotta eperöntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Panna cottához:
- 2 dl tej
- 4 dl tejszín
- 5 db lapzselatin
- 4-5 db bodzavirág
- 80 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 szál vanília kikapart magja és magháza
Epres öntethez:
- 300 g eper
- 2 ek méz
- 1 lime leve
Díszítéshez:
- eper és menta vagy bazsalikomlevél
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt összeöntjük és egy forralóban elkezdjük melegíteni. Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, vagy a vanília kikapart magját és a magházát, illetve a bodzavirágokat.
Lassú tűzön forráspontig melegítjük, majd ha felforrt félrehúzzuk és hagyjuk hűlni (a bodza ízének kioldódása miatt szükséges). Miután kissé kihűlt (kb 1 óra) leszűrjük és újra felmelegítjük.
Eközben beáztatjuk a lapzselatinokat, majd pár perc áztatás után bele is keverhetjük a tejes alapba. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a választott formaedényekbe töltjük és hűtőbe minimum 5-6 órát pihentetjük, hogy kellően megkössön a zselatin.
Az epres öntethez felkockázzuk a már megmosott epreket és feltesszük a tűzhelyre egy kisebb edényben. Addig forraljuk, míg el nem veszíti a tartását. Ekkor belekeverjük a mézet és a citrom levét és még egyszer felforraljuk.
Aki a letisztultabb állagot szereti, ilyenkor le is turmixolhatja.
Tálalásnál a forma szélén végigfuttatunk egy kést, esetleg kicsit megmelegítjük a forma alját és könnyen ki tudjuk szedni a desszertet belőle, majd az elkészült öntettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »