Hozzávalók:
Panna cottához:
Epres öntethez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt összeöntjük és egy forralóban elkezdjük melegíteni. Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, vagy a vanília kikapart magját és a magházát, illetve a bodzavirágokat.
Lassú tűzön forráspontig melegítjük, majd ha felforrt félrehúzzuk és hagyjuk hűlni (a bodza ízének kioldódása miatt szükséges). Miután kissé kihűlt (kb 1 óra) leszűrjük és újra felmelegítjük.
Eközben beáztatjuk a lapzselatinokat, majd pár perc áztatás után bele is keverhetjük a tejes alapba. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a választott formaedényekbe töltjük és hűtőbe minimum 5-6 órát pihentetjük, hogy kellően megkössön a zselatin.
Az epres öntethez felkockázzuk a már megmosott epreket és feltesszük a tűzhelyre egy kisebb edényben. Addig forraljuk, míg el nem veszíti a tartását. Ekkor belekeverjük a mézet és a citrom levét és még egyszer felforraljuk.
Aki a letisztultabb állagot szereti, ilyenkor le is turmixolhatja.
Tálalásnál a forma szélén végigfuttatunk egy kést, esetleg kicsit megmelegítjük a forma alját és könnyen ki tudjuk szedni a desszertet belőle, majd az elkészült öntettel tálaljuk.