Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos túrótorta recept

Barackos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A kekszes alaphoz:

    • 500 g darált keksz
    • 250 g olvasztott margarin
    • 20 g vaníliás cukor
    • 1 kk vaníliás cukor
    • kevés tej

    A túrós krémhez:

    • 500 g túró
    • 500 g őszibarack
    • 100 g porcukor
    • 20 g zselatin
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Először a torta alját készítjük el. A darált kekszet összekeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a vanília aromát.

    Összekeverjük, majd annyit tejet adunk hozzá, hogy kicsit morzsalékos masszát kapjunk.

    Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk jó erősen és egyenletesen a masszát. Ha ez megvan, akkor tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

    A barackokat pucoljuk meg. Egy részét vágjuk kisebb kockákra és pürésítsük botmixerrel, majd a zselatinnal főzzük össze.

    Fontos, hogy ne forrjon! Amikor kész, kicsit kihűtjük.

    A maradék barackokat szintén pürésítjük. Ehhez hozzáadjuk a porcukrot és a túrót. Ezt egy kicsit botmixerrel összeturmixolom, hogy ne legyenek benne nagy túródarabok (ezután én szoktam még pluszba beletenni apró kockára vágott barackot, úgy még gyümölcsösebb).

    A túrós masszához hozzáadjuk a kihűlt zselatinos gyümölcspürét, majd egyenletesen belekeverjük a felvert tejszínhabot.

    Az elkészült krémet a kekszes alapra öntjük és legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetjük. A tetejét díszíthetjük kis tejszínhabbal vagy gyümölccsel.

    Hűtés után egy éles késsel vágjuk körbe a torta peremét, majd óvatosan vegyük le a tortaforma szélét. Ezt követően már szeletelhetjük is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá