Barackos túrótorta recept
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 500 g darált keksz
- 250 g olvasztott margarin
- 20 g vaníliás cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- kevés tej
A túrós krémhez:
- 500 g túró
- 500 g őszibarack
- 100 g porcukor
- 20 g zselatin
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Először a torta alját készítjük el. A darált kekszet összekeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a vanília aromát.
Összekeverjük, majd annyit tejet adunk hozzá, hogy kicsit morzsalékos masszát kapjunk.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk jó erősen és egyenletesen a masszát. Ha ez megvan, akkor tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
A barackokat pucoljuk meg. Egy részét vágjuk kisebb kockákra és pürésítsük botmixerrel, majd a zselatinnal főzzük össze.
Fontos, hogy ne forrjon! Amikor kész, kicsit kihűtjük.
A maradék barackokat szintén pürésítjük. Ehhez hozzáadjuk a porcukrot és a túrót. Ezt egy kicsit botmixerrel összeturmixolom, hogy ne legyenek benne nagy túródarabok (ezután én szoktam még pluszba beletenni apró kockára vágott barackot, úgy még gyümölcsösebb).
A túrós masszához hozzáadjuk a kihűlt zselatinos gyümölcspürét, majd egyenletesen belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Az elkészült krémet a kekszes alapra öntjük és legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetjük. A tetejét díszíthetjük kis tejszínhabbal vagy gyümölccsel.
Hűtés után egy éles késsel vágjuk körbe a torta peremét, majd óvatosan vegyük le a tortaforma szélét. Ezt követően már szeletelhetjük is!