Barackos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 500 g darált keksz
  • 250 g olvasztott margarin
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • kevés tej

A túrós krémhez:

  • 500 g túró
  • 500 g őszibarack
  • 100 g porcukor
  • 20 g zselatin
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Először a torta alját készítjük el. A darált kekszet összekeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a vanília aromát.

Összekeverjük, majd annyit tejet adunk hozzá, hogy kicsit morzsalékos masszát kapjunk.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk jó erősen és egyenletesen a masszát. Ha ez megvan, akkor tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

A barackokat pucoljuk meg. Egy részét vágjuk kisebb kockákra és pürésítsük botmixerrel, majd a zselatinnal főzzük össze.

Fontos, hogy ne forrjon! Amikor kész, kicsit kihűtjük.

A maradék barackokat szintén pürésítjük. Ehhez hozzáadjuk a porcukrot és a túrót. Ezt egy kicsit botmixerrel összeturmixolom, hogy ne legyenek benne nagy túródarabok (ezután én szoktam még pluszba beletenni apró kockára vágott barackot, úgy még gyümölcsösebb).

A túrós masszához hozzáadjuk a kihűlt zselatinos gyümölcspürét, majd egyenletesen belekeverjük a felvert tejszínhabot.

Az elkészült krémet a kekszes alapra öntjük és legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetjük. A tetejét díszíthetjük kis tejszínhabbal vagy gyümölccsel.

Hűtés után egy éles késsel vágjuk körbe a torta peremét, majd óvatosan vegyük le a tortaforma szélét. Ezt követően már szeletelhetjük is!