Barackos kekszes alagút recept

Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
- 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- fél dl hideg feketekávé vagy tej
- 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 dl cukrászhab
- 6 db fél őszibarackbefőtt
Elkészítése:
Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.
A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg, majd hűtőbe tesszük.
A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A barackot lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla és szeleteljük.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehetünk mutatós süteményt, a sütő bekapcsolása nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »