Barackos kekszes alagút recept

Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
- 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- fél dl hideg feketekávé vagy tej
- 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 dl cukrászhab
- 6 db fél őszibarackbefőtt
Elkészítése:
Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.
A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg, majd hűtőbe tesszük.
A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A barackot lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla és szeleteljük.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehetünk mutatós süteményt, a sütő bekapcsolása nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »