Barackos kekszes alagút recept
Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
- 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- fél dl hideg feketekávé vagy tej
- 16-18 db négyzet alakú rizslisztes keksz
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 dl cukrászhab
- 6 db fél őszibarackbefőtt
Elkészítése:
Kibélelünk fóliával egy kb 30 cm hosszú őzgerincformát úgy, hogy túllógjon a formán.
A darált rizslisztes kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, majd összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport is. Hozzáadjuk a kávét is. Alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kézzel belenyomkodjuk a formába úgy, hogy kb fél cm vastagon befedje a forma minden oldalát, de középen megmaradjon az üreg, majd hűtőbe tesszük.
A pudingport kevés tejben elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a kikevert pudingot. Kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A barackot lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
A kekszes alapra rákanalazzunk vaníliakrém felét. Ezután a közepére helyezzük egy csíkban a barackokat, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Végül kirakjuk a krém tetejét négyzet alakú rizslisztes keksszel, majd ráhajtjuk a túllógó fóliát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a formából tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk róla és szeleteljük.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehetünk mutatós süteményt, a sütő bekapcsolása nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









