Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános-karamellás sajttorta recept

Banános-karamellás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 23-25 cm-es tortaformához:
    Kekszes alap:

    • 25 dkg zabkeksz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk őrölt fahéj

    Sajtkrémes réteg:

    • 50 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom héja
    • 2 ek citromlé
    • 1 tk vanilia kivonat

    Karamellás réteg: (1 bögre 250 ml)

    • 1,5 bögre kristálycukor
    • 1,4 bögre víz
    • 1 ek citromlé
    • 1 bögre habtejszín
    • 2-3 banán

    Elkészítése:

    A kekszes alaphoz a kekszet finomra daráljuk, közben a vajat megolvasztjuk egy kis lábasban vagy mikróban, majd a kekszhez adjuk a fahéjjal és összekeverjük.

    A nedves, homok állagú morzsát egy 23-25 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és egy pohár talpával vagy a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a sajtkrémet elkészítjük.

    A jól behűtött mascarponét keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadunk 2-3 evőkanál citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot és elektromos habverővel 2-3 percig keverjük, majd hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és tovább verjük, amíg könnyű és habos állaga lesz.

    A keveréket a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és a hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget elkészítjük.

    A banánt felszeleteljük.

    Utolsó lépésként elkészítjük a karamellás réteget. A vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Addig főzzük, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni.

    Amikor a cukor már szépen megbarnult, levesszük a tűzről és óvatosan belekeverjük a tejszínt. Vigyázzunk, mert eléggé „buborékozni” fog!

    Elkeverjük és visszatesszük a tűzre. Forrástól számítva kb 5 percig főzzük.

    A torta tetején elrendezzük a banánokat, majd egyenletesen rálocsoljuk karamellát és a hűtőbe téve 3-4 órát hagyjuk pihenni.

    Csak tálalás előtt vegyük le a tortaforma peremét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá