Balaton szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 30 dkg tejcsokoládé
- 13 dkg puha margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg tejpor
- 1 csomag ostyalap (5 lapos)
Bevonáshoz:
- kb 20 dkg csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét.
A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a megmaradt olvasztott csokit, végül az egészet alaposan összekeverjük.
Egy ostyalapot tálcára teszünk, rákenjük a csokikrém negyedét, majd így rétegezzük tovább.
Fóliàval letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel, pár óra múlva vagy msánap szeleteljük (én 3 cm széles és 8 cm hosszúra szeltem).
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd belemártjuk az ostyarudakat, rácsra vagy sütőpapírra tesszük és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.