Balaton szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 dl habtejszín
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 13 dkg puha margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg tejpor
  • 1 csomag ostyalap (5 lapos)

Bevonáshoz:

  • kb 20 dkg csoki
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét.

A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a megmaradt olvasztott csokit, végül az egészet alaposan összekeverjük.

Egy ostyalapot tálcára teszünk, rákenjük a csokikrém negyedét, majd így rétegezzük tovább.

Fóliàval letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel, pár óra múlva vagy msánap szeleteljük (én 3 cm széles és 8 cm hosszúra szeltem).

A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd belemártjuk az ostyarudakat, rácsra vagy sütőpapírra tesszük és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.