Babapiskótás krémes gesztenyés recept

Hozzávalók:
A tészta alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum vagy rum aroma
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Két krém közé:
- kb. 30 db babapiskóta
- 3-4 dl lefőtt kávé kicsi rummal megbolondítva
Elkészítése:
A tészta alaphoz valókat összegyúrjuk és egy forma aljába nyomkodjuk, melyet előtte megszórunk egy kis darált keksszel.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, miután kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. Elfelezzük. Egyik felét a tészta alapra kenjük.
A babapiskótákat rumos kávéba mártjuk és a krém tetejére rakjuk, majd a krém másik felét a babapiskótára kenjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, s a krém tetejére simítjuk
Ki- ki fantáziája szerint díszítheti még. Irány a hűtő!
1 db 37X25 cm-es tepsi, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »