Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskótás krémes gesztenyés recept

Babapiskótás krémes gesztenyés
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tészta alaphoz:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • ízlés szerint rum vagy rum aroma

    Krémhez:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Két krém közé:

    • kb. 30 db babapiskóta
    • 3-4 dl lefőtt kávé kicsi rummal megbolondítva

    Elkészítése:

    A tészta alaphoz valókat összegyúrjuk és egy forma aljába nyomkodjuk, melyet előtte megszórunk egy kis darált keksszel.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük.

    A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, miután kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. Elfelezzük. Egyik felét a tészta alapra kenjük.

    A babapiskótákat rumos kávéba mártjuk és a krém tetejére rakjuk, majd a krém másik felét a babapiskótára kenjük.

    A tejszínt jó keményre felverjük, s a krém tetejére simítjuk

    Ki- ki fantáziája szerint díszítheti még. Irány a hűtő!

    1 db 37X25 cm-es tepsi, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá