Babapiskótás krémes gesztenyés recept

Hozzávalók:
A tészta alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum vagy rum aroma
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Két krém közé:
- kb. 30 db babapiskóta
- 3-4 dl lefőtt kávé kicsi rummal megbolondítva
Elkészítése:
A tészta alaphoz valókat összegyúrjuk és egy forma aljába nyomkodjuk, melyet előtte megszórunk egy kis darált keksszel.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, miután kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. Elfelezzük. Egyik felét a tészta alapra kenjük.
A babapiskótákat rumos kávéba mártjuk és a krém tetejére rakjuk, majd a krém másik felét a babapiskótára kenjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, s a krém tetejére simítjuk
Ki- ki fantáziája szerint díszítheti még. Irány a hűtő!
1 db 37X25 cm-es tepsi, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »