Babapiskótás krémes gesztenyés recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tészta alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum vagy rum aroma
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Két krém közé:
- kb. 30 db babapiskóta
- 3-4 dl lefőtt kávé kicsi rummal megbolondítva
Elkészítése:
A tészta alaphoz valókat összegyúrjuk és egy forma aljába nyomkodjuk, melyet előtte megszórunk egy kis darált keksszel.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, miután kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. Elfelezzük. Egyik felét a tészta alapra kenjük.
A babapiskótákat rumos kávéba mártjuk és a krém tetejére rakjuk, majd a krém másik felét a babapiskótára kenjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, s a krém tetejére simítjuk
Ki- ki fantáziája szerint díszítheti még. Irány a hűtő!
1 db 37X25 cm-es tepsi, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.