Babapiskótás krémes gesztenyés

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tészta alaphoz:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint rum vagy rum aroma

Krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín

Két krém közé:

  • kb. 30 db babapiskóta
  • 3-4 dl lefőtt kávé kicsi rummal megbolondítva

Elkészítése:

A tészta alaphoz valókat összegyúrjuk és egy forma aljába nyomkodjuk, melyet előtte megszórunk egy kis darált keksszel.

A margarint a porcukorral habosra keverjük.

A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, miután kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. Elfelezzük. Egyik felét a tészta alapra kenjük.

A babapiskótákat rumos kávéba mártjuk és a krém tetejére rakjuk, majd a krém másik felét a babapiskótára kenjük.

A tejszínt jó keményre felverjük, s a krém tetejére simítjuk

Ki- ki fantáziája szerint díszítheti még. Irány a hűtő!

1 db 37X25 cm-es tepsi, vagy 26 cm-es kapcsos tortaforma.