Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rétes kehelyben recept

Almás rétes kehelyben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag fahéjas almás keksz
    • 2 nagyobb alma
    • 5 evőkanál (barna)cukor
    • csipet só
    • 1 kanál vaj
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 2 kanál víz
    • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
    • 250 g mascarpone
    • ízlés szerint 1-2 kanál porcukor
    • 1 mokkáskanál vanília esszencia
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, csumáját kivágjuk, majd apróra felkockázzuk.

    A cukrot egy teflon serpenyőbe szórjuk és felolvasztjuk, karamellizáljuk. Mikor szép mély barna a színe, hozzáadjuk a vajat és kevergetve felhabosítjuk, mártássá forraljuk. A karamellt ízesítjük a csipet sóval és a fahéjjal. A rotyogó mártásba szórjuk az almakockákat és keverget kb 5 perc alatt megpároljuk benne.

    Az étkezési keményítőt feloldjuk a vízben, majd csurgatva az almához keverjük. Kissé besűrűsödik tőle, krémes lesz. Elzárjuk alatta a tüzet és teljesen kihűtjük.

    A mascarponét tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vanília esszenciát és elektromos habverővel felhabosítjuk. A tejszínt felverjük habbá és óvatosan, hogy ne törjön össze, a mascarponéhoz forgatjuk.

    A kekszet aprítógépbe töltjük és morzsalékosra zúzzuk (ha nincs gép, tegyük egy zacskóba és nyújtófával törjük össze). Nincs más hátra, mint a desszert összeállítása.

    A kelyhek aljába kekszmorzsát szórunk, erre jön egy réteg mascarpone krém, majd egy réteg karamellás alma. A végén jöhet egy réteg krém. A kelyhek tetejét morzsával és egy kevés karamell szósszal díszítjük. Behűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá