Áfonyahabos rizskocka sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
Tejberizshez:
- 16 dkg rizs
- 6 dl tej
- 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
- 4 evőkanál kristálycukor
- reszelt citromhéj
- 25 dkg mascarpone
Áfonya habhoz:
- 25 dkg mascarpone
- 12,5 dkg áfonya
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 8 g zselatin
- 3 evőkanál víz
- 3 dl tejszínhab
Elkészítése:
Először elkészítjük a tejberizst. A rizst a tejben puhára főzzük állandó kevergetés mellett, majd amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a gázt. Belekeverjük a vaníliát, a cukrot és a citromhéjat.
Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponevel.
A babapiskótát ketté osztjuk, majd az egyik felét megforgatjuk tejben és egy 20×30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele.
Erre terítjük a kihűlt tejberizst, majd mehet rá a második réteg babapiskóta, amit már nem szükséges tejbe forgatni.
Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot.
Áfonyahab:
10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a zselatint vízbe áztatjuk. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hűlni hagyjuk.
A mascarponet kevés porcukorral kikeverjük, majd csomómentesre keverjük bele a kihűlt áfonyazselét.
Hozzáöntjük a tejszínt, majd addig verjük, amíg kenhető, formamegtartó állagot nem kapunk.
Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket.
Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »