Zsebes zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 1,5 evőkanál cukor
- 1,5 teáskanál só
- 3 dkg élesztő
- 1/2 dl étolaj
- 1 dl langyos tej
- 1,5 dl langyos víz
- a kenéshez étolaj
- a tetejére egy felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája, magok
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztánkat 6-8 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Felgömbölyítjük és letakarva pihentetjük 10 percet.
Mindegyik tésztából kb 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A lapok tetejét megkenjük étolajjal, félbe hajtjuk. Ismét megkenjük étolajjal, majd újra félbe hajtjuk. A megformázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk és ismét kelesztjük 15 percet.
Közben a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megkelt tésztákat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal és megsütjük. A sütési idő kb 20 perc, de ez sütőfüggő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









