Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes zsemle recept

Zsebes zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál cukor
    • 1,5 teáskanál só
    • 3 dkg élesztő
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 dl langyos tej
    • 1,5 dl langyos víz
    • a kenéshez étolaj
    • a tetejére egy felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája, magok

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztánkat 6-8 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Felgömbölyítjük és letakarva pihentetjük 10 percet.

    Mindegyik tésztából kb 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A lapok tetejét megkenjük étolajjal, félbe hajtjuk. Ismét megkenjük étolajjal, majd újra félbe hajtjuk. A megformázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk és ismét kelesztjük 15 percet.

    Közben a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megkelt tésztákat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal és megsütjük. A sütési idő kb 20 perc, de ez sütőfüggő!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá