Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslitorta recept

Virslitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • fél kiskanál só
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál hideg víz

    Töltelék:

    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2,5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 pár virsli
    • 20 dkg savanyú uborka
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    A szalonnát apró kockára vágva pirosra sütjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát is és megdinszteljük.

    A tejfölt a tojással összekeverjük és fűszerezzük sóval, boraal és az apróra vágott petrezselyemmel.

    A karikára vágott virslit, a lecsöpögtetett és apró kockára vágott uborkát és a langyosra hűlt hagymás-szalonnát hozzáadjuk a tejfölös masszához és jól elkeverjük az egészet.

    A tésztát kinyújtjuk, majd margarinnal kikent 24 cm-es kerek torta vagy piteformába tesszük úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a jól összekevert tölteléket.

    Elsimítjuk a tetejét és előmelegített sütőben közepes lángon (170 fokon, hőlégkeveréssel) 30-35 percig sütjük.

    Cikkekre vágva hidegen és langyosan is fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá