Virslitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • fél kiskanál só
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál hideg víz

Töltelék:

  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 pár virsli
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

A szalonnát apró kockára vágva pirosra sütjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát is és megdinszteljük.

A tejfölt a tojással összekeverjük és fűszerezzük sóval, boraal és az apróra vágott petrezselyemmel.

A karikára vágott virslit, a lecsöpögtetett és apró kockára vágott uborkát és a langyosra hűlt hagymás-szalonnát hozzáadjuk a tejfölös masszához és jól elkeverjük az egészet.

A tésztát kinyújtjuk, majd margarinnal kikent 24 cm-es kerek torta vagy piteformába tesszük úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a jól összekevert tölteléket.

Elsimítjuk a tetejét és előmelegített sütőben közepes lángon (170 fokon, hőlégkeveréssel) 30-35 percig sütjük.

Cikkekre vágva hidegen és langyosan is fogyasztható.