Vidámparki perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 200 ml langyos tej
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 100 ml víz
- 5 dkg vaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Tetejére:
- 2 ek só
- 3 ek liszt
- kb 1 dl víz
Főzéshez:
- szükség szerint víz
- 2 ek szódabikarbóna
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez keverjük a sót, a vizet a puha vajat és az élesztőt a tejjel együtt. Dagasztjuk, majd 1 órán keresztül lefedve kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Úgy hajtogatjuk felülről lefelé, hogy az illesztésnél összecsípjük. Hosszú hurkákat sodrunk és pihentetjük kb 10 percig.
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A hurkákból perecet formázunk, majd a vízben 30-30 mp alatt mindkét oldalukon előfőzzük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a főtt pereceket, tojássárgájával megkenjük majd 200 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A liszt, só és víz keverékéből kissé hígabb masszát készítünk és ezzel locsoljuk meg a pereceket, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »