Vidámparki perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 200 ml langyos tej
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 100 ml víz
- 5 dkg vaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Tetejére:
- 2 ek só
- 3 ek liszt
- kb 1 dl víz
Főzéshez:
- szükség szerint víz
- 2 ek szódabikarbóna
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez keverjük a sót, a vizet a puha vajat és az élesztőt a tejjel együtt. Dagasztjuk, majd 1 órán keresztül lefedve kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Úgy hajtogatjuk felülről lefelé, hogy az illesztésnél összecsípjük. Hosszú hurkákat sodrunk és pihentetjük kb 10 percig.
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A hurkákból perecet formázunk, majd a vízben 30-30 mp alatt mindkét oldalukon előfőzzük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a főtt pereceket, tojássárgájával megkenjük majd 200 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A liszt, só és víz keverékéből kissé hígabb masszát készítünk és ezzel locsoljuk meg a pereceket, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »