Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró, tavaszi félholdak recept

Vendégváró, tavaszi félholdak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 1,5-2 dl közötti langyos tej
    • 1 mk só

    A tészta kenéséhez:

    • 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
    • 15 dkg reszelt sajt

    A töltelékhez:

    • 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva

    A sütés előtti kenéshez:

    • 1 ek olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 5 -5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.

    Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk.

    Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk )

    Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

    Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.

    Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.

    A másik cipóval így járunk el.

    200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.

    Sütés ideje így kb 35 perc volt.

    Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá