Vendégváró, tavaszi félholdak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vendégváró, tavaszi félholdak

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1,5-2 dl közötti langyos tej
  • 1 mk só

A tészta kenéséhez:

  • 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
  • 15 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

  • 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva

A sütés előtti kenéshez:

  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás felverve
  • 5 -5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.

Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk.

Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk )

Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.

Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.

A másik cipóval így járunk el.

200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.

Sütés ideje így kb 35 perc volt.

Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.

Jó étvágyat kívánok hozzá!