Vendégváró sós kifli recept

Elkészítése:
Először a vajat vagy margarint habosra keverjük a sóval és tegyük félre.
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejjel. A lisztet egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát a megkelt élesztővel, kefirrel, olajjal és tojásokkal. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsa tésztát kapunk.
A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Megkenjük a vaj vagy margarin 1/4-ed részével és egy másik lappal (amit szintén 30 cm-re nyújtunk) befedjük. 4 részre vágjuk a tésztát, majd minden cikket még 3 felé, majd a részeket egyenként szorosan feltekerjük.
Tojássárgájával lekenjük, a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szeretné, megszórjuk.
A maradék tésztát is így készítjük el.
1 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütési idő sütőfüggő!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »