Vendégváró sós kifli recept

Elkészítése:
Először a vajat vagy margarint habosra keverjük a sóval és tegyük félre.
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejjel. A lisztet egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát a megkelt élesztővel, kefirrel, olajjal és tojásokkal. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsa tésztát kapunk.
A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kb 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Megkenjük a vaj vagy margarin 1/4-ed részével és egy másik lappal (amit szintén 30 cm-re nyújtunk) befedjük. 4 részre vágjuk a tésztát, majd minden cikket még 3 felé, majd a részeket egyenként szorosan feltekerjük.
Tojássárgájával lekenjük, a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szeretné, megszórjuk.
A maradék tésztát is így készítjük el.
1 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütési idő sütőfüggő!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »