Vajon sült, sós kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztőtálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.
Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.
Egy nagy tepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg vajjal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal vagy sajttal ízlés szerint.
20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 30-35 perc alatt.
A kiflink igen finom, ropogós lesz vajtól amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »