Vajon sült, sós kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztőtálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.
Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.
Egy nagy tepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg vajjal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal vagy sajttal ízlés szerint.
20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 30-35 perc alatt.
A kiflink igen finom, ropogós lesz vajtól amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »