Vajas puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1,5 kk só
- 4 ek olaj
- 1 ek tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk, addig, míg a tészta szép szálas nem lesz.
A tésztát letakarv duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és két cipót formázunk belőle.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, kb 20*30 cm-re, 3 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tejet, tojássárgát és sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
A vaj kifolyik a tésztából, ettől lesz finom roppanós az alja.
Fél órát pihentetjük, majd 175 fokra melegített sütőben megsütjük pirosra kb 25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »