Vajas puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1,5 kk só
- 4 ek olaj
- 1 ek tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk, addig, míg a tészta szép szálas nem lesz.
A tésztát letakarv duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és két cipót formázunk belőle.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, kb 20*30 cm-re, 3 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tejet, tojássárgát és sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
A vaj kifolyik a tésztából, ettől lesz finom roppanós az alja.
Fél órát pihentetjük, majd 175 fokra melegített sütőben megsütjük pirosra kb 25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »