Vajas puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1,5 kk só
- 4 ek olaj
- 1 ek tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk, addig, míg a tészta szép szálas nem lesz.
A tésztát letakarv duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és két cipót formázunk belőle.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, kb 20*30 cm-re, 3 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tejet, tojássárgát és sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
A vaj kifolyik a tésztából, ettől lesz finom roppanós az alja.
Fél órát pihentetjük, majd 175 fokra melegített sütőben megsütjük pirosra kb 25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »