Túrós kelt pogácsa gluténmentesen recept

Elkészítése:
A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a túrót, a vajat a adjuk hozzá a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, h ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk, ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől.
Langyos helyen, letakarva hagyjuk megkelni. (kb fél óra)
Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát, és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük.
Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk azokat, majd felvert tojással megkenjük, és reszekt sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »